Jdi na obsah Jdi na menu
 


TOP NEJ

30. 3. 2016

 

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg

Pořad spolku Paranormal tým z.s., který protíná jak historická, tak záhadologická témata. Jeho účelem je informovat o zajímavostech, které se vztahují ke konkrétním tématům. Samotný NEJ výběr je obstarán subjektivními názory členy spolku či objektivními daty, na které se bude v mluveném komentáři obkazovat. 

Videa k tomuto pořadu vznikají nepravidelně, ve volných chvílích členů spolku Paranormal tým z.s.

 

Epizoda 1
5 skutečných příběhů jako vystřižených z Game of Thrones

promo.jpg

Slavný seriál Hra o Trůny je mnohými kritizovaná za přílišnou brutalitu, která je podle některých za mírou uvěřitelnosti pro skutečný svět. Co nám však ta skutečnost může říci při pohledu do naší historie? Najdeme v minulých dobách příběhy propletené incesty? Brutálními vraždami a morbidními činy? Rozhodli jsme se pro vás sestavit takový žebříček top pěti nej. A vložili si do něj podmínku, že vše co nyní uvidíte musí být založené na skutečných činech a událostech.

TOP5: 0:28 Příběh Markéty z Landštejna, dcery Viléma z Landštejna, která byla zaslíbena Jindřichovi z Hradce, jenž ale mezitím vstoupil s Vilémem do války. 

Místo, kde se událost odehrála: České království, 14. století, jižní Čechy, hrad Landštejn.

TOP4: 2:41 Příběh čínského císaře Čchin Š-chuanga-ti, jenž zatoužil být nesmrtelný a rozhodl se pro to riskovat svůj život.

Místo, kde se událost odehrála: Čína, 3. stol. př. n. l.

TOP3: 4:40 Příběh Markéty Pichlerové, dcery lazebníka Zikmunda Pichlera, která byla svou matkou Lucií dána na krumlovský zámek levobočku Rudolfa II.: Markýzi d'Austria, jako jeho milenka. Jenže ten nešťastnou dceru pobodá a poté ji z okna zámku vyhodí na skály. Myslíte si, že to je konec pro nebohou Markétu a vysvobození její duše? Kdepak... to nejhorší má teprve přijít...

Místo, kde se událost odehrála: České království, 17. století, jižní Čechy, Český Krumlov.

TOP2: 7:06 Příběh Agrippiny mladší, jenž se významně podílela na chodu starověkého Říma a několika jejích tyranech. Její život by stál za samostatný seriál. Proč? To se zde dozvíte.

Místo, kde se událost odehrála: Řím, 1. stol. n. l.

TOP1: 10:23 Příběh Jaromíra Přemyslovce. Osoby, která trpěla daleko více, než Ježíš Kristus, v něhož sám věřil. Vrcholná ukázka, že i skutečná historie je stále krutější, než knihy a seriály, které tvoří lidská fantazie.

Místo, kde se událost odehrála: České království, 11. století.

Hudba ve videu je ze soundtracku Game of Thrones.

O střih, animaci a nahrání komentáře se postaral: Ondřej Bezouška

© Paranormal tým z.s. 2016