Jdi na obsah Jdi na menu
 


Landštejn očima FTV Prima

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg 

Krátce po vyšetřování na Housce Ondřej Bezouška přišel s nápadem, že by se mohlo uskutečnit vyšetřování na hradě Landštejn. Jako hlavní organizátor se ujal jednání a i díky vřelosti paní kastelánky Niederové a FTV Prima (zastoupené Jaroslavem Marešem a Stanislavem Bašteckým) oba vyšetřovací týmy (V.T.P.J. a Paranormal tým) mohli vykonat celonoční výzkum na tomto hradě.

Na zřícenině hradu Landštejn má strašit duch Markéty, dcery Viléma z Landštejna, jenž byla údajně zazděna v kobkách zdejšího hradu. Důvodem k tomuto činu byla její náklonnost k Jindřichovi z Hradce, jehož vroucně milovala a pokusila se k němu za války jihočeských růží utéct. Vilém z Landštejna tento plán však odhalil a podle pověsti zle potrestal všechny, kdo s tímto činem měli něco společného.

Později Vilém z Landštejna sám podlehl vážným zraněním utrpěným v boji proti zmíněnému Jindrichovi z Hradce.

Od těch dob zde má Vilém z Landštejna a jeho dcera přezdívaná jako bílá Markétka, strašit. Jeden ze zoufalství, druhý za trest.

Co bylo důvodem tak krutého trestu pro svou vlastní dceru? A co odhalilo vyšetřování na hradě Landštejn? To se dozvíte u následujících dvou reportáží. Obě jsou ze dne 18.6.2014.

První reportáž je ze zpráv FTV Primy a funguje hlavně jako upoutávka na následující video publicistického pořadu: Očima Josefa Klímy.

 

 Druhé video je ze zmíněného publicistického pořadu FTV Prima: Očima Josefa Klímy. V ní výzkum na hradě Landštejn dostává daleko širší prostor (6 minut) a dozvíte se v něm větší podrobnosti, než v předchozím videu ze zpráv FTV Primy.

 

Paranormal tým & V.T.P.J. děkují všem (pracovníkům televize Primy díky nimž se vyšetřování mohlo uskutečnit, stejně jako všem osobám z hradu Landštejn s nimiž jsme se setkali) osobám, bez nichž by se vyšetřování nemohlo uskutečnit, či by výsledný výzkum neproběhl tak jak proběhl.

 

Ondřej Bezouška děkuje též všem kolegům, jenž se tohoto výzkumu aktivně účastnili.

 

ZPĚT NA HLAVNÍ MENU

 

Náhledy fotografií ze složky Hrad Landštejn 9.-10.6.2014