Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tajemství záhadného statku Pohádka | dokumentární film

18. 3. 2021

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg

KDO TU PŘENOCUJE, ZEMŘE!
KDO TU ŽIL, ZEŠÍLEL!
KDO SEM VSTOUPÍ, TEN JE PROKLET!

tajemstvi-zahadneho-statku-pohadka.jpgChristlhof, neboli statek Pohádka, zcela přesně vystihuje výše napsaný slogan. Není u nás jiného místa, které hrozí takovým nebezpečenstvím, že jen přenocování na něm, vám může přivodit smrt. Jak z dokumentu bude patrné, je tato pověst celkem zasloužená.

Paranormal tým z.s. toto místo navštívil hned několikrát. Prvně v roce 2013, pak v roce 2017 a druhý noční výzkum zde provedl v červenci 2019. Členové tohoto spolku hovořili s řadou pamětníků. Probádali archivy i kroniky. To vše proto, aby tento dokumentární film konečně a jasně odpověděl na základní otázku: co se zde skutečného stalo? A co je jen výplod mystifikace?

V následujících třech kapitolách polohraného dokumentu, se dozvíte, co byl statek Pohádka za Pangerlů i Ivana Roubala. A podíváme se do historie na jeden tragický požár Strážova, jehož dozvuky údajně zasáhly samotný Christlhof v podobě lynče čarodějnice.

UPOZORNĚNÍ NA CHYBU

Ve 35 minutě je chybně uvedeno, že útěk pohraničních Němců se týká Roubalových. Je to přeřek a správně tam má zaznít jméno Pangerlových, kterým je třetí kapitola věnována.