Jdi na obsah Jdi na menu
 


článek: Vyšetřování v "Rybárně" II. (19.-20.12.2013)

13. 1. 2014

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg

Místo: Tábor

Noc: 19.-20.12.2013

Technika: Kamery, Ghostmetr K2, Digitální EMF metr, Teploměr, Diktafony, Osvětlení, UV osvětlení, kyvadlo.

Vyšetřovatelé: Ondřej Bezouška, Aima Michaela Mindlová

dsc_0039.jpg 

Psal se říjen roku 2013 a Paranormal tým ve složení: Ondřej Bezouška a Michaela Mindlová vykonali vyšetřování v Táborském domě „Rybárna“. Kvůli však hlasité a nečekané oslavě narozenin toto vyšetřování bylo přerušeno. Záznamy diktafónů byly pro analýzu nepoužitelné a jediné, co jsme si odnesli, byly reakce ghostmetrů.

O dva měsíce později se vracím na toto místo. V bytě paní Marcely vybalujeme naše přístroje. Krátce na to se ghostmetry rozblikávají. Bohužel ve chvíli, kdy kamery nenahrávají. Rozhodujeme se tedy, že opět prověříme starou známou půdu, kde došlo k sebevraždě policisty, jenž zde bydlel, a kterého paní Marcela viděla jako ducha na chodbě.

Oproti říjnu, jde jasně cítit sílící prosincový mráz. Teploty venku jsou lehce pod nulou a jelikož půda není nijak zateplená, zima zde vládne též.

 dsc_0011.jpg

Před samotným vyšetřováním ještě natáčíme krátký vstup do chystaného dokumentu a poté již kamera zabírá zapnuté ghostmetry i diktafony.

Michaela Mindlová vytahuje své kyvadlo s tabulkou a táže se na možnou paranormální aktivitu. Při pozdější analýze záznamů, nemůžeme paranormální aktivitu na půdě potvrdit, neboť ghostmetr mlčel, pocitově jsme nic výjimečného nezažili a na diktafonu nebylo zaznamenáno nic, co by šlo vyhodnotit jako EVP.

Naše další zastávka se nachází na chodbě druhého patra, kde v minulosti byla spatřena bílá postava ducha, údajně patřící policistovi, jenž zde žil, i svou rukou zemřel. Emočně stále nezažíváme ani vzdáleně pocity, že nás něco sleduje, či že jsme v nebezpečí. Ghostmetry a diktafony jsou položeny na zemi u schodů a to celé ještě zabírá jedna z našich kamer. Michaela Mindlová vše natáčí ručně na druhou kameru a dává si procházku po chodbě. V jedné chvíli se vedle ní ozývá jakýsi hluk. Tento hluk záhy prověřuje, ovšem dochází k závěru, že spíše, než za paranormální původ, půjde spíše o činnost nějaké myši či možné kočky.

 dsc_0025.jpg

Ghostmetr nijak nereaguje a klid stále trvá, tak se uchylujeme k provokaci. Michaela Mindlová bere negativní historky, které se o zemřelém policistu tradují a zvolává je do tmy. Všemožně se snažíme aktivitu nějak vyprovokovat, ale nic podivného slyšet nejde. Až do jedné chvíle, kdy se náhle ozývá hlasitá rána z prvního patra. Ondřej Bezouška chvíli poté toto uzavírá, jako zapnutí nočního proudu, ale při pozdější analýze fotek se ukáže, že plechový poklop u pojistek se sám od sebe otevřel. Bohužel ale, zavřený poklop na fotce máme. O tom, že byl pak otevřený víme, protože o něj později Ondřej málem zakopl. Otázky však, jestli víko neotevřel žijících obyvatel tohoto domu (ač je toto velice nepravděpodobné), přetrvávají.

Přesně dvě minuty a tři až čtyři vteřiny od rány z patra, na záznamu při analýze zvuku slyšíme jasný hlásek hláskující po slabikách: „SLU-NÍ-ČKO“. Jde o jediné EVP, které bylo dost jasné na to, abychom ho za EVP mohli považovat.

Z druhého patra se následně přesouváme do přízemí. Okamžitě provádíme našimi přístroji první měření.

Samotné pojistky vysílají do okolí zhruba dvou metrů silné elektromagnetické záření, jenž je zachyceno i na našich EMF metrech v dost vysokých jednotkách, které již u citlivějších jedinců mohou po nějakém setrvání v této zóně vyvolat pocity deprese a i možné halucinace. Nicméně do bytů ani do druhého patra toto záření nedosahuje.

Opět pokládáme měřící přístroje na zem ve světle svíčky, dost daleko od elektromagnetického záření z pojistek. Opět se pokoušíme o komunikaci a opět nemáme žádné pozitivní výsledky. Dokonce ani při pozdější analýze nemůžeme potvrdit, že by jsme narazili na nějaké paranormální úkazy.

 dsc_0036.jpg

Po čtvrt hodině se ještě vracíme do druhého patra, kde ve zbylý čas se pokoušíme o podobnou komunikaci, jako při minulé návštěvě, ale ani to nepomáhá. Pravidlo, že kde jsme poprvé, tam je to nejsilnější, jak ve videu tvrdí léčitelka Aima Michaela Mindlová, se potvrzuje.

Jedna z kamer se nám již okolo druhé hodiny ranní vybíjí, tak usuzujeme, že co jsme mohli, to jsme udělali a je na čase opustit toto místo. Loučíme se s paní Marcelou, nasedáme do aut a směřujeme se smíšenýma pocitama pryč. Na jednu stranu jsme zde minule zažili zajímavé chvilky, které jsme i nahrály. Na straně druhé jsme si připadali jako opět v Boru, kde jsme též v minulosti zaznamenali zajímavé úkazy, ale při pozdější návštěvě již byl klid.

Po uplynutí nějakého času a vyhodnocení všech záznamů, můžeme říci, že Rybárna je místem, kde se paranormální aktivita může čas od času vyskytnout. Ze zpráv ani ze zkušenosti nemáme potvrzené, že by se tu jednalo o aktivitu nějak nebezpečnou. Spíše se domníváme, že může o jakési emoce zachycené v prostoru. Tyto emoce či duše může též přiživovat blízká přítomnost vody, jenž podle některých teorií právě paranormální aktivitu posiluje (dům je na vodě defakto postaven).

 dsc_0007.jpg

Ještě jednou děkujeme za pozvání panu Jindřichu H. a paní Marcele Z. a přejeme jim co nejklidnější a nejlepší bydlení.

 

Výsledek vyšetřování

Místo s možnou paranormální aktivitou.

 

ZPĚT NA HLAVNÍ MENU