Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vyšetřování v lese Bor (23.-24.10.2013)

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg

Místo: Les Bor u Českých Budějovic
Noc: 23.-24.10.2013
Technika: 2x kamery, 2x ghostmetry, EMF měřič, teploměr, fotoaparát, stereo diktafon, osvětlení, UV osvětlení, kyvadlo.
Vyšetřovatelé: Michaela Mindlová, Ondřej Bezouška

 

pic_0317.jpg

Braniškovský les Bor je tajuplným místem opředen tolika příběhy i duchy, že si o tom málokteré místo v České republice může nechat jenom zdát.

Už je to léta zpátky, co jsme se o strašidelném Boru doslechli. V té době Paranormal tým ještě ani neexistoval a naše zkušenosti z vyšetřování paranormálních jevů nebyly takové jako dnes. Ještě než naše skupina vznikla, několikrát jsme se na toto místo vypravili i s odbornou průvodkyní a zažili zde několik zajímavých paranormálních úkazů.

Naše poslední návštěva Boru před tímto vyšetřováním proběhla zhruba o tři čtvrtě roku dříve a bylo již znát, že oproti předchozím návštěvám, četnost zaznamenaných paranormálních úkazů klesá. Nevěděli jsme proč, ale rozhodli se delší dobu na toto místo nejít. Nyní však nastal čas na novou návštěvu.

 

pa231281.jpg

S kamerami vyrážíme v odpoledních hodinách do Branišova. Cílem nyní je známý Černý sloup. Nikdy se nám nepodařilo vysvětlit, proč se tak jmenuje i jak dlouho a z jakého důvodu zde stojí. V minulosti zde byl spatřen i vyfotografován známý Černý muž, jenž má pocestné chránit před zlem z jiné dimenze, která má zde údajně svou bránu.

Po lesních cestách se v tuto dobu prohánějí turisté, páni i dámy s domácími mazlíčky, děti i dospělí na kolech. Je zde živo. Často kvůli tomu musíme naše nahrávání videa do krátkého dokumentu přerušit, abychom nebyli rušeni lidským ruchem kolem. Podzim již zde jasně vládne a tak listnaté stromy září všemi barvami a hromadně v závislosti na foukání větru, opadávají.

Tato první návštěva lesa trvá zhruba dvě hodiny. Poté odjíždíme pro vybavení na noční vyšetřování a čekáme na setmění.

           pa231115.jpg

Padá noc a my se do Boru vracíme. Zapínáme naše přístroje a kráčíme do hlouby temného lesa. Jako vždy ony první kroky jsou doprovázeny deprimujícími pocity, nikoli z možného paranormálního setkání, ale ze změny, kdy opouštíte relativní bezpečí plné světla pouličních lamp a vstupujete do možného nebezpečí ve tmě lesa před vámi. Adrenalin v tu chvíli ve vaší krvi stoupá a vaše smysly jsou našponované jako struny.

Tento pocit trvá zhruba pět až deset minut, než adrenalin z těla vyprchá a vy si na tmu kolem přivykáte. Přesto ale člověk musí uznat, jak za tmy les působí úplně jiným dojmem, než za světla.

Opět přicházíme k černé kapličce. Zapnuté přístroje pokládáme na zem a snažíme se zachytit nějakou možnou komunikaci na K2 Ghostmetr a EVP na diktafon. Oboje jsme zde v minulosti před založením naší skupiny zaznamenali v hojném počtu. Nyní však se nám přístroj na změnu v EMF poli ani nehne a dokonce i pocity nám neoznamují, že by jsme byli v nějakém nebezpečí. Všude je klid a ticho.

 

pa231126.jpg

Od černé kapličky se vypravujeme po lesních cestách do okolí. Do míst, kde jsme dříve s kontaktem měli úspěch. Ani tam však dnes nezaznamenáváme žádné paranormální zážitky. Zkoušíme tedy ještě jít více do hlouby lesa, k Vlčí jámě.

Po kilometru chůze přicházíme na toto místo, kde děláme další zastávku. Fotografujeme okolí, ptáme se, měříme EMF pole. V zoufalství pak i vypínáme všechny přístroje a snažíme se naciťovat v úplné tmě. Vše však bez výsledku. Po cca půl hodině tedy i toto místo opouštíme. Ještě se chystáme nahrát do našeho dokumentu závěr, když v tu chvíli dochází k jediné podivné události za celý večer. Ve stejnou chvíli se nám vypíná, jak veškeré osvětlení, tak i kamera. Ocitáme se v úplné tmě, ale krom toho žádné pocity strachu nezaznamenáváme. Po chvilkové manipulaci opět aparaturu rozbíháme a natáčíme finální verdikt, který z této návštěvy máme.

Během následného opuštění lesa Aima ve tmě spatřuje dvě oči. Na naši dvojici kouká malý koloušek bez matky. Stojí jako solný sloup a nespouští z nás oči, ať se pohybujeme kamkoli. Děsivá podívaná, umocněná faktem, že matka je možná poblíž a bude třeba chtít své mládě chránit. Nečekáme dlouho a co nejrychleji jdeme po cestě dál, směrem k zaparkovanému autu.

 pa231153.jpg

V následujících dnech probíhá analýza záznamů z kamery i diktafonu. Ta však nám nedává žádné uspokojivé důkazy. Jak na videu, tak na zvukovém záznamu jsme nezaznamenali nic, co by šlo považovat za paranormální úkaz. Závěr tedy z tohoto vyšetřování plyne jediný…

 

Závěr: Během našeho vyšetřování v lese Bor u Českých Budějovic, Paranormal tým nezaznamenal žádné úkazy paranormální aktivity, jak po technické stránce, tak pocitové. Přesto ale s ohledem na historii a mnohá svědectví z tohoto místa paranormální aktivitu zde nevylučuje.

 

Verdikt: Paranormální aktivita nezaznamenána (v noci z 23. na 24.10.2013).

 

 ZPĚT NA HLAVNÍ MENU

 

Náhledy fotografií ze složky Les Bor 23.10.2013