Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duchové hradu Landštejn | dokumentární film

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg 

Díl: Duchové hradu Landštejn
Střih: Tomáš Bastl
Kamera: Tomáš Bastl, Ondřej Bezouška
Délka: 34:30 minut
Vyšetřovatelé: Ondřej Bezouška, Milan Přibyl, Pavel Charvát, Miroslav Přibyl, Laďka Stará, Věra Říhová, Michala Palečková, Eva Rudošová, Jana Charvátová, Ingrid Fraňková, Jan Franěk.
Pracovníci FTV Prima: Jaroslav Mareš, Stanislav Baštecký
Výsledek vyšetřování: Některé záhadné úkazy zaznamenány, přesto důkazy pro výskyt paranormální aktivity nemáme a tudíž místo hodnotíme jako klidné. 

landstejn.jpg

 

Osmý díl objektivního výzkumu paranormálních jevů vás seznámí s hradem Landštejn. Jedná se o sídlo z dob Přemysla Otakara I. Údajně má na něm strašit duch zazděné bílé Markéty, která za dob válek jihočeských růží vroucně milovala nepřítele svého otce a tak byla za trest zazděna v landštejnských kobkách. Za tento i jiné své kruté činy má pak i její otec: Vilém z Landštejna (zemřel na vážná zranění utrpěných během bitvy) se v bouřlivých nocích na tomto hradě zjevovat a bědovat nad svým posmrtným údělem.

Co je pravdy za těmito příběhy a skutečně zde můžeme během noci zaznamenat paranormální aktivitu? Tyto otázky v nás hlodali tak dlouho, až jsme se rozhodli toto místo navštívit s moderní technikou a strávit na zřícenině hradu Landštejn jednu noc. Co se během ní odehrálo uvidíte v přiloženém dokumentu.

 

ZPĚT NA HLAVNÍ MENU