Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuzní fórum

 

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg

Dobrý den,

pro přílišného množství spamu, hlavně z ruské strany, jsme se rozhodli diskuzi uzavřít. Pokud budete mít na nás dotaz, piště nám do zpráv na našich FB stránkách, e-mailu, nebo volejte na telefonní číslo: 721 819 476

Paranormal tým z.s.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Esoterička

(Rosali, 17. 8. 2014 17:57)

Tvé názory na danou paní esoteričku, jsou poněkud mylné. Oba velmi dobře víme o koho jde.Tato dáma velmi dobře ví co dělá a o čem píše. Nevím proč se oháníš 4 Dohodami, když ty sám si vytváříš očividně domněnky o někom s kým jsi spolupracoval a byl Ti v té době dobrý i se svou esoterikou.
Jak můžeš napsat že ego a duše jsou jedno? Duše žije dál po smrti, ale ego umírá zároveň s tělem.Ego je lidské seběvědomí, které je v hlavě a je nám buďto vkládáno nebo odpíráno už v dětství. Takže nevím jak můžeš tyto dvě rozdílné věci dávat dohromady, je to jako by jsi sčítal hrušky a jabka.

Re: Esoterička

(Paranormal tým, 18. 8. 2014 2:23)

Děkuji za velice podnětný dotaz, díky kterému nejen Vám, ale všem čtenářům mohu osvětlit věc, která přesměrovala Paranormal tým na vědeckost, díky čemuž dneska spolupracujeme i s významnými osobnostmi na poli vědy a dostáváme se na místa, kam by jsme před tím se dostati nemohli. Například blížící se případ na jednom státním zámku.

Co se esoteričky týče, spolupráce s Aimou byla plodná. Byl to rok 2013 a v té době svět esoteriky byl námi vnímán velice růžově, nikoli zdravě skepticky. Proti esoterikům nic nemám. Jsou to lidé víry, málokdy vědy ale to je dobře v rozmanitosti lidské. Díky zmíněné esoteričce (dále jen ESO) jsem poznal, že se i esoterika ve svých závěrech mýlí a co tvrdila se naplňovalo na 50%. A jelikož odpověď ano či ne na abstraktní otázky typu: "Bude mě tento a onen milovat?" jsou vždy pravdivé na 50%, realita dokazuje, že esoterika nemá nic věšteckého, funguje pouze na víře. Věříš, jdeš si za tím. Nevěříš, nestane se nic. Jakmile tato víra padne, esoterika padne s ní.

Podařilo se nám získat cenná svědectví, která tyto závěry objektivně potvrzují. V některých případech jde přímo o bývalé osoby jenž ESO "léčila". Nechtěl jsem jí však poškodit, tak tyto názory mám uschované ve své složce, neboť vím, že se tím daná osoba snaží uživit. A i kdybych je publikovati chtěl, jsem omezen slibem těmto lidem, kteří jsou s danou osobou stále v kontaktu a nepřejí si jí nijak ublížit. Tento názor s těmito důvody chápu a respektuji.

Díky zmíněné ESO jsem osobně minimálně já prozřel a spatřil svět v jeho reálné podobě a začal býti vědecký.

Po odchodu ESO začala existence vědeckého Paranormal týmu čímž jsme se odlišili od jiných skupin a v současné době k nám přicházejí objektivně založení jedinci. Je to plodná spolupráce, neboť pomáhá ve vzájemném rozvoji vědeckých metod i plánech na úpravu či pořízení techniky.

Tvrdíte, že duše žije po smrti? Máte na to důkaz? Vědecký důkaz? Paranormální jevy jsou jevy proto, že není na ně racionální vědecké vysvětlení. Pokud řeknete o paranormálním jevu, že jde o ducha, již nejde o paranormální jev, ale o duchovní aktivitu (prostě jde o vysvětlení paranormálního jevu). Jenže nejsou objektivní důkazy, že taková aktivita existuje.Například EVP... co je to? Zvuky, hlasy paranormálního původu. Může to být duše? Ano může. Může to být hlas z jiné reality? Ano může. Ale stejně tak to být nemusí.

Zkoumat vědecky duši mimo tělo by bylo ohromné, leč dnes nemožné. Nedokážeme v paranormálních jevech tyto jevy důkazně pojmenovat na duši. Explanace z exploračních výzkumů je velice složitá. Důkazy tak přesné nejsou.

Jsme vázání na duši ve vědeckém pojetí, objektivně zkoumanou. A ta dokazuje, že to, co bylo psáno v článku nejpřesněji vystihuje podstatu člověka, jeho samotnou esenci - psýche. Mnoho výzkumů na toto proběhlo a pokud existuje duše i mimo lidské tělo, věřím (a nejen já), že ta duše má i ego. Neboť jen slovem "Já" toto ego dokazuje. Ať je použité v jakémkoli kontextu. V těle i mimo něj.

...dokončení komentáře níže...

Re: Esoterička

(Paranormal tým, 18. 8. 2014 2:24)

...dokončení komentáře z předchozí části (výše)...

Konzultoval jsem tento názor na duši s vědci (doktory) s nimiž náš tým spolupracuje (externí spolupráce). Došlo - a věřte, že to není tak často - k všeobecné shodě. Když se bavíte s druhými, používáte při debatě své životní zkušenosti. To už je používání ega. Když vyprávíte někomu příhody ze života, jde o používání ega, neboť si vybavujete egovztažnou situaci, kterou si organizmus uložil do mozkové kůry.

Když budete stárnout a mozková kůra ve stáří odumírat, budete více egoistická, neboť limbický systém a mozkový kmen budou stále tak aktivní jako když jste se narodila a naopak mozková kůra svou aktivitu ztrácet (přirozený vývoj ve stárnutí). V tom je pojítko k tomuto návratu do dětství před smrtí. Nikoli, že duše odchází.

To nám říká další důležitou věc... všechny děti vycházejí ze silného egoismu. "Já chci!" a další záležitosti v době, kdy se teprve vyvíjí abstraktní myšlení a vše je vázáno na konkrétní situace, neboť se mozková kůra teprve vyvíjí.

Co z toho plyne? Že logicky může existovat i duše co zaniká s mozkem a po smrti je jen věčná, nekončící tma, v níž neexistuje ani čas, neboť v něm není vědomí, které by si ho uvědomovalo. Jako spánek bez probuzení na podobné bázi jako je narkóza, ještě ale hlubší.

Přeji si věřit v posmrtný život, jak jsem sděloval panu Marešovi z FTV Primy. Objektivní důkazy nám potvrzují, že paranormální jevy existují. Zároveň - a to je paradox - z těchto závěrů usuzujeme, že nemáme žádný důkaz pro existenci posmrtného života. Přiznejme si, že i pokud zde existovala energie ala Stvořitel, jak to vidí Tomistická psychologie (podle učení Tomáše Akvinského), zřejmě bude velice náročné, ne-li nemožné takové přímé důkazy někdy přímo sehnat. Ale i s tím jsme do toho vyšetřování šli. A i přes tuto skutečnost již máme některé zajímavé úkazy minimálně světu ukazující stránku paranormální.

Pozor

(Marda, 7. 6. 2014 16:55)

Chtěl bych upozornit na nebezpečí, kterému se vystavuje esoterička ve vašem týmu. Kyvadélkem umožňujete komunikaci nejen duchům, ale hlavně zlým duchům a démonům. Nevím, jestli jsem si všiml dobře, ale dokonce je na tom kyvadélku pěticípá hvězda. Aniž to možná ví, zasvěcuje se svým přičiněním Zlu. A velice ji to může poškodit. Opatrně se spiritismem i esoterikou, hodní duchové směřují Bohu, jsou v jiném prostoru, a jako takoví nekomunikují s lidmi prostřednictvím amuletů a obdobných předmětů a rozhodně nedávají odpovědi - ani ANO nebo Ne. Opatrně.

Re: Pozor

(Paranormal tým, 13. 6. 2014 14:53)

Nebojte, esoterička již ohledně Paranormal týmu je v bezpečí, neboť již s námi nepracuje. Moralistický pohled esoteriků není objektivní, tedy je nevědecký. Svět je ovšem reálné místo (nikoli moralistické) a to je cesta kterou se ubíráme. Děkujeme přesto za Vaše upozornění, ohledně kyvadla a esoteriky jsme sami skeptičtí, neboť nikdy se objektivně neprokázalo, že tato metoda přináší správné výsledky. Kupříkladu, když dáte esoterikovi s kyvadlem otázku jaká ze dvou dvou otočených karet je z druhé strany černá (druhá je například červená), nikdy vám nebude schopen dát 100% odpověď správnou či špatnou (za pomoci kyvadla či jiné esoterické metody). Vždy to bude matematicko-logicky okolo a nejblíže 50%. Tento pokus jsme zkoušeli a měl samozřejmě i moralistické vysvětlení daného esoterika: kyvadlo podle něj nebylo rádo za zkoušení a proto odpovídalo špatně. Z tohoto důvodu tedy nemůžeme esoterické závěry v reálném světě uznávat.

zklamání

(Tomáš, 22. 4. 2014 12:35)

Nezlobte se, délka vašich videi je stále delší, ale obsah stejný. Přijedete tam, dáte na zem přístroje a koukáte se okolo sebe. Jaký důkaz vlastně hledáte? Že se vám duchové ukáží na kameru? Nebo že ho chytnete? Proč to vlastně děláte? Co je cílem? Zjistit zda po smrti existuje život? Na to žádné přístroje nejsou. Máte v týmu ezoterika, nebo člověka co by dokázal s nimi třeba komunikovat, aby jste zjistili pravdu co tam dělají a proč tam jsou? Pokud spoléháte jen na magnetické pole, fotoaparát či kameru stále bude stejný závěr "Klidné místo". Nikdy třeba nezjistíte co se na tom místě opravdu děje. Nejste ničím zajímavější než ostatní skupiny těchto druhů. Což mě mrzí. Dříve to vypadalo lépe, když tam bylo i zastoupení ezoteričky a což jsem si všiml i reakcí duší na ní.

Re: zklamání

(Paranormal tým, 22. 4. 2014 21:55)

Děkujeme za výborný dotaz. Kobyliská střelnice znamenala hlavně zaškolení nového týmu. U dalšího vyšetřování plánujeme použít novější technologie (v současnosti pořizujeme) a mnohem více spolupracovat s kolegiálním týmem V.T.P.J. (odkaz na ně naleznete v oblíbených odkazech). Zároveň se plánuje založení zvlášť esoterického týmu (s vlastním vedením), neboť spolupráce s esoteričkou Aimou se neosvědčila jako dobrá varianta pro objektivní výzkum. A objektivní výzkum, to je směr, kterým se dále řídíme. Tedy výzkum, kde subjektivní pocity jsou podřízené objektivním metodám. Další dokument který přijde je z Housky a tam opravdu na kameře i fotoaparátu máme zajímavé úkazy. Největší změna však přijde až s dalším dokumentem (místo pro ono vyšetřování plánujeme), neboť tam chceme využít technologii IR kamer, tedy natáčení na noční vidění, což nám dovolí daleko větší počet nočních a kvalitnějších záznamů, což doteď nešlo. A díky spolupráci s televizí Prima a VTPJ máme šance se společně dostat na i jinak dříve nepřístupné místa.

Dotaz

(Pavla, 4. 3. 2014 20:57)

Dobrý večer, jen jsem se chtěla zeptat, budete sem ještě dávat videa z vyšetřování, nebo je tento web již jen informační? Že se již dlouho nic neděje.Děkuji za odpověď.

Re: Dotaz

(Paranormal tým, 5. 3. 2014 13:45)

Ano, další natáčení plánujeme tento víkend v Praze na Kobyliské střelnici. Přes zimu bohužel techniku nebylo možné využít. A vzhledem k tomu, že děláme tuto činnost zájmově, nemůžeme videa přidávat tak často, jak by jsme chtěli. Ale minimálně jedno vyšetřování měsíčně snad zvládneme, pokud budou příhodné podmínky a zajímavé lokality. Děkujeme za Váš dotaz i za Vaši přízeň,
Paranormal tým


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10