Jdi na obsah Jdi na menu
 


Diskuzní fórum

 

1b.jpg 2b.jpg 3b.jpg

Dobrý den,

pro přílišného množství spamu, hlavně z ruské strany, jsme se rozhodli diskuzi uzavřít. Pokud budete mít na nás dotaz, piště nám do zpráv na našich FB stránkách, e-mailu, nebo volejte na telefonní číslo: 721 819 476

Paranormal tým z.s.

 

Komentáře

Přehled komentářů

Re: Kvalita vše kazí !!!!!

(Paranormal tým, 21. 3. 2016 22:55)

Na to Vám dáme jednoduchou odpověď. V prosinci 2015 jsme pořídili novou kameru. S tou v současnosti točíme Po stopách minulosti: Příběh Aleny Popperové. První epizodu (ze tří) publikujeme zřejmě v dubnu nebo květnu. Pokud ani kvalita z této nové techniky se Vám nebude zamlouvat, nesledujte nás, protože na lepší aparaturu z naší neziskové činnosti nemáme v současné době prostředky.

Děkujeme za dotaz.

Re: Kvalita vše kazí !!!!!

(Rudolf, 9. 4. 2016 23:33)

Tak jim poskytni nějaký grant aby si mohli nakoupit hodně kvalitní vybavení :-D

SCHOPNOST NEBO PROKLETÍ ALE PROČ JÁ

(pavel, 2. 4. 2016 19:58)

mám takovou nevim spíš prokletí.jednou za čas vidím nadpřirozené věci.nejsem tím moc nadšen tedy.některé věci mi nevadí některé jsou dost zlé.přeji vám aby jste při tom svém pátrání narazily jen na ty dobré.protože setkat se se zlodějem duší z pekla to bych nepřál nikomu.ono po těhle věcech lidi jako já nemusí ani pátrat najdou si vás jednou za čas sami.

Re: SCHOPNOST NEBO PROKLETÍ ALE PROČ JÁ

(Paranormal tým, 2. 4. 2016 20:10)

Děkujeme moc za Vaše přání. My jsme zatím nikdy nic na špatného nenarazili. Ani na nic dobrého. Vše bylo prostě normální. Ale i tak snad na nic špatného ani v budoucnu nenarazíme a Vám přejeme, abyste na tom byl též co nejlépe. ;) Ještě jednou... děkujeme.

Připomínka

(Karel, 5. 3. 2016 19:35)

Dobrý den.Viděl jsem v TV díl Třeboň z cyklu Tajemná místa.Musím bohužel konstatovat, že jinak dobrý námět je zbytečně degradován chybami při natáčení ( škubaný obraz, nestíhající AF při zoomu, občas kácející se svislice a vodní hladina ,,z kopce" ) a ne moc vhodným střihem.Základní videostativ s fluidni hlavou a vodováhou se dá pořídit už kolem 2 000 Kč a pokud vypnete stabilizaci obrazu ( která při panoramování způsobuje drobné poskakování obrazu) ,tak bude výsledek zřetelně lepší. Vaše náměty i vaši diváci si to určitě zaslouží.Mějte se fajn e držím vám palce. Karel

Re: Připomínka

(Paranormal tým, 5. 3. 2016 20:10)

Děkujeme moc za Váš komentář s nímž prakticky souhlasím. Dokument byl točen minulý rok na kameru Benq m33, která nám slouží na noční výzkumy a prakticky ani stabilizátor obrazu nemá. Ovšem díky Tajemným místům jsme si mohli konečně pořídit profesionální kameru v řádech desetitisíců korun. Takže snad již videa natočená v letošním roce ponesou onu kvalitu na profesionálnější úrovni. Posoudit to můžete na první epizodě dokumentu Po stopách minulosti: Příběh Aleny Popperové. Děkujeme moc za věcný komentář.

Ondřej Bezouška - hlavní koordinátor Paranormal týmu z.s.

Návrh na lokaci

(Jarda 86.19.03., 15. 2. 2016 18:37)

Zdravím. Na vaše výzkumy se rád koukám. Jestli chcete tip na lokaci ta by jste mohli zkusit Svíbský les u Hradce Králové. Je to největší hromadný hrob na území České republiky, ve kterém je pohřbeno na 15 000 neidentifikovaných ostatků. Nevím jestli se rozhodnete tam vyrazit, ale za zvážení to stojí.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Pomn%C3%ADky_V%C3%A1lky_1866_Sv%C3%ADbsk%C3%BD_les_Myslivec_1.jpg

Re: Návrh na lokaci

(Paranormal tým, 24. 2. 2016 11:58)

Děkujeme za tip. Toto téma jsme již nakousli v dokumentu Duchové pevnosti Josefov, určitě někdy v budoucnu se tam můžeme podívat a přečkat noc. Rok 2016 je pro nás již však tak vytížen, že to letos nezvládneme. Ale i tak moc děkujeme za tip.

S přátelským pozdravem,
Ondřej Bezouška - koordinátor Paranormal týmu z.s.

Bigfoot

(Jarmil S., 13. 2. 2016 5:00)

Dobrý den,
řeknu Vám co se mi stalo bylo to v roce 2008 je to také jedna velká světová záhada,podnikal jsem,tak jsem si našetřil nějaké peníze a že se pojedu podívat do světa s kamarádem,tak jsme se letěli podívat na Aljašku do Anchorage,kde jsme si půjčily auto a druhý den že projedem do národního parku Denali,tak jsme vyjely brzo ráno bylo to v červenci a kousek od městečka Trapper Creek jsme jely kolem 40 km/h a to co nám přeběhlo přes silnici nám oběma vyrazilo dech bylo to vysoký tak 2,5 metru,šlo to pobobně jako člověk akorát to bylo dost zarostlý a mělo to dlouhé kroky a ruce víc než člověk,nikdy na to nezapomenu a můžu Vám říct že to byl šok,fotoaparát jsem měl u sebe,ale než jsem stačil v tom okamžiku něco udělat bylo to pryč.

Re: Bigfoot

(Paranormal tým, 24. 2. 2016 11:56)

Děkujeme moc za svěření se s touto Vaší záhadou. Jsme rádi, že jste nás navštívili a podělili se o Vaše zážitky. ;)

Dotaz

(Irena, 13. 1. 2016 0:41)

Zdravim, přijímáte nové členy?
Nebo co musí člověk udělat aby se stal soucasti vašich výprav a podobně.
Dekuji

Re: Dotaz

(Paranormal tým, 13. 1. 2016 0:55)

Srdečné pozdravení přejeme.

Členem je samozřejmě možné se stát. Máme pro to vypracované souhrnné stanovy, které zájemcům posíláme. Ale ty nejhlavnější body jsou: rozvinuté kritické myšlení, objektivní přístup, časová flexibilita, schopnost práce ve skupině, iniciativita a možnost vidět se na pravidelných srazech, které jsou zatím hlavně v Českých Budějovicích.

Možná i je externí spolupráce u subjektů, které třeba bydlí dál, ale chtějí se nějak zapojit do naší činnosti.

Pokud máte zájem, kontaktujte nás na paranormaltym@gmail.com. Či na telefonním čísle hlavního koordinátora.

Děkujeme za věcnou otázku.

EVP- dosť zreteľné

(Miki, 8. 12. 2015 10:11)

Dobrý deň. Nielen Vy sa zaoberáte týmto výskumom. Robím to aj ja a zaznamenal som EVP na dosť slušnej úrovni. V jednom prípade sa jedná o súvislú vetu.- Pravdepodobne mŕtvy vojaci z čias Československa. Potom rôzne zvuky z cintorína, alebo z domu. Pracujem sám a nebojím sa. Entity, alebo energie sú odvážnejšie a výrečnejšie. Ako zistím či niekto je so mnou v miestnosti? Začnem nahrávať a prihováram sa mu. Pri tom merám EMP v mG. Jednoducho prítomnosť niekoho cítite. Ak stúpne mG nad 580- 600 mG, pravdepodobne je prítomná entita. Mal som prípad, kde v obývačke domu, keď som sedel na gauči, blízko mňa som nameral viac ako 2000 mG. No tá energia prechádzala skoro skrz mňa. Vtedy som už mal aj strach. No ukľudňoval som sa , pretože podľa univerzálneho zákona Vám entita nesmie fyzicky priamym kontaktom ublížiť, ináč ju čaká večné zatratenie (okrem démonov). Duchovia sú takzvané studené energie. Zaznamenať je ich možné so šťastím termovíznou kamerou. Tú nemám, je dosť drahá a možno aj zbytočná pre mňa. Ak máte otázky môžte mi napísať na mitro2666@gmail.com. Som rád že to niekto robí. Aspoň sa nemusím považovať za blázna. Chystám sa uploadnuť moje záznamy na youtube. Vďaka

Nechápu

(J. Kožený, 3. 11. 2015 11:31)

Dobrý den,
kolikrát mě zaráží Váš výzkum. Jak můžete vyvozovat ze záznamů zvýšené elektromagnetické aktivity, že v daném místě se nachází paranormální úkaz? Přijde mi to kolikrát až moc přetažené za vlasy. Například les Bor, který se nachází za sídlištěm ve kterém je stovky vysílačů elektromagnetického vlnění. Mimo jiné říkáte, že vypínáte mobilní telefony? Radši je sebou ani neberte nebo vyndavejte baterku, jelikož i mobilní telefon ve vypnutém stavu se pravidelně i když v delších intervalech přihlašuje do sítě.
Mohu říci, že jsem se tímto zabýval a tak by mě zajímalo na jaké vlnové délce to měříte je plno druhu elektromagnetického pole. Mohu vzít měřící přistroj EMP a doma naměřím též zvýšenou hodnotu a mám tu snad duchy? To samé i na akademické půdě a všude možně a to v bezprostřední blízkosti nemusím mít mobilní telefon ani žádný jiný vysílač.
I obyčejný satelit který se nachází na geostacionární dráze Země se projevuje. Nevím v jakých rozsazích a citlivostech měříte. Ale kolikrát se tomu musím smát. Víte kolik porušení musíme řešit v ČTU, že lidí porušují vysílací limity a to by jste koukal jakou aktivitu naměřím aj na míle daleko.

Re: Nechápu

(Paranormal tým, 3. 11. 2015 12:08)

Krásný dobrý den, jsme rádi, že jste se nám ozval. Měřiče EMF používáme dva. Ten co vidíte meří v hodnotách 50-60 hz. Druhý digitální měří okolo 20hz. Tyhle anomálie zaznamenané na K2 jsou v Boru jedinečné. Ani na Kobylisích v Praze kde jsme též měřili přímo na sídlišti za stejných podmínek s vypnutými mobily jsme je nezaznamenali. A když s námi byli odborníci na emf pole, řekli nám, že to je divné a že za to může třeba kov v podzemí z dob vojenského cvičiště. Jejich používané přístroje si již ale nepamatuji. Byly ale rozhodně lepší než ty naše. Prošli jsme to tam s detektorem kovu ale ani ten nic neodhalil. I nám jde o racionální objasnění této záhady. Co víme je, že se těmito silnými výkyvy objasňuje celá řada svědectví o paranormálních subjektivních prožitcích. Teď nám ale zbývá odhalit proč zrovna tam ty výkyvy jsou a ne třeba přímo na sídlišti? Jestli chcete napište nám na paranormaltym@gmail.com a domluvíme se na příští rok ke společnému dalšímu průzkumu s vaší účastí. Třeba se nám podaří konečně najít odpovědi. S úctou a přáním krásného dne,
Ondřej Bezouška - hlavní koordinátor Paranormal týmu z.s.

Náhoda?

(Anna K., 23. 10. 2015 14:04)

Dobrý den,
Stěhovali jsme se do krásného bytu. Asi po půl roce tam, jsem se začala zajímat o nadpřirozeno, zajímala se o les Bor, vyvolávání mrtvých.Sháněla jsem o těchto věcech tolik informacích. Jednou, kolem jedné hodiny ráno, se stala zvláštní věc. Měli jsme doma skleněnou lampu, která se nějak nekývala, nic. Z ničeho nic ta lampa spadla a přímo směrem ke mě (Stávala naproti mě). Nebylo možné, abych do ní kopla, byla ode mne daleko. Žádné slyšitelné kroky v předsíni,z kuchyně, nic. Pouze ten pokoj. Naproti nám žila majitelka toho bytu. Tak jsem se jí zeptala, jestli občas mívala ten pocit. Ona mi odpověděla, že ne. Pak mi ještě řekla, že nechce být považována za blázna co věří na duchy, ale že když tam tehdy žila, se svým manželem a synem a dcerou, dcera a její manžel zemřeli. Manžela tam nalezla mrtvého, zřejmě infarkt a dcera měla autonehodu. Myslím, že tam byl/i Jelikož nepříjemné pocity neustávaly, odstěhovali jsme se. A zase se začali dít divné věci. Moje nástěnka, najednou byla opřená o postel. Už to mě vylekalo. Nehledě na to, asi o týden později začal někdo klepat na dveře od poličky, v kuchyni. Znělo to tak netrpělivě, cholericky. Když jsem já klepla na tu skříň, tak to přestalo.Věděla jsem, že to už tam něco asi bude. A jelikož tehdy matčin přítel měl otce, který umíral na rakovinu, byl mu přivolán nějaký ten člověk, co ho měl očistit a něco s ním udělat (Úplně se v tom nevyznám) před tím, než zemře. Myslela jsem, že možná by něco věděl a tak jsem se zeptala mámy, aby ho pozvala a aby se tu porozhlédl. Údajně tam něco bylo.A neuměl se od něčeho tam odpoutat. Nakonec ale odešel. Potom jsem šla bydlet k otci. Moc krásný dům. Už ale hned po chvíli, mi tam bylo strašně špatně a něco tam mělo vliv na mou psychiku, často jsem brečela a už ve 14 letech měla deprese. Byla uzavřená, hrozně jsem se něčeho bála a byla unavená. Nekomunikovala jsem. Byla pořád nemocná a bylo něco zle se mnou. Pamatuji si, že jednou jsem se takhle ráno probudila a jelikož jsem měla "střešní" pokoj, měla jsem okno jakoby v té střeše. Tehdy jsem otevřela oči a nade mnou byla lidská silueta. Nebyla jen v mém pokoji, ale i ve vedlejším a na chodbě. Už to nebyl ani strach, ale přišlo mi, že tam fakt hrozí nebezpečí. Za ty 4 roky tam, jsem nikdy nebyla v noci dole a na záchodě. Často jsem slýchávala, jak někdo chodil po kachlových schodech.. Nebo dole dřevěná podlaha, jsem slyšela takový ten zvuk, jako když se chodí po parketách. A to se opakovalo. A sklep? Tam jsem automaticky nechodila ani přes den. Ty poslední měsíce tam, to už bylo něco nepopsatelného. Průvan při zavřeném okně i dveřích byl na denním pořádku. Často jsem cítila, jakoby mi někdo sahal na obličej. Nebo mne sledoval. Dva roky před odstěhováním, jsme tam měli kocoura. Spával v jedné z dolních místností. Zavírat ho bylo hrozné. Bránil se a na něco vrčel, nebo začal utíkat po místnosti. A vlastně asi 1,5 roku od odstěhováni ten kocour utekl a nikdy se už nevrátil. No, asi rok před odstěhováním, jsem si řekla, že už nemůžu.

Re: Náhoda?

(Anna K., 23. 10. 2015 14:04)

Prostě to na mě mělo opravdu silnou psychickou újmu. Odešla jsem zpátky k matce a otce pouze na víkendy navštěvovala. V té době jsem se opět začala věnovat paranormálním jevům a snažila jsem se zjistit, co to má znamenat. A stejně jsem nic nenašla o tom, co se v tom domě dělo. Nakonec, asi měsíc před odstěhováním, si otec do toho domu pozval nějakou paní (netuším, jak se ji říká) a nějaké vyšetřovatelé na paranormální jevy. Toho, co ten dům byl plný, to prý ještě nikdy nezažili. Údajně tam byla majitelka domu a nějaké neidentifikovatelné bytosti. on majitel domu měl ženu a ona vážně onemocněla. No a on jí nechtěl ztratit a tak si přivolával všelijaké čarodějnice a lidi tomu podobné, které ji údajně měli vyléčit tak, že kohosi přivolávali a snažili se jí vyléčit.Ona nakonec zemřela. Ti lidé z toho ústavu, zabývajícího se paranormálními jevy zaznamenali vysokou aktivitu. Právě ve sklepě v obýváku a na chodbě. Když se snažili s nimi navázat nějakou konverzaci, povedla se jím právě jen ta majitelka. A to bylo asi jen ano a ne. Nic víc prý neřekla. Údajně, ti zbývající byli strašně agresivní a nejspíš v tom domě nikoho nechtěli. Že prý záměrně vyvolávali strach. Co je s tím domem dnes, to nevím. Ale máme znova doma hosta. Tentokrát to není vůbec vážné. Možná občas se bojím, po tom minulém zážitku, ale myslím, že jinak to je v pořádku. Můj problém je, jestli jsem se měla začít šťourat v nadpřirozených jevech, jestli jsem si někdy měla číst o duchách, jestli jsem si někdy měla zkoušet chodit na místa s paranormální aktivitou, protože od té doby, co se o to zajímám, mám pocit, že mě to všude pronásleduje. Myslíte, že jsem si to způsobila sama?

velký otazník

(Michal B., 21. 10. 2015 23:59)

Dobrý večer. Mam prozbu nevím kam se obrátit. Zdávají se mi sny, které se mi plní.Ale to by až tak netrápilo. Ale důvod proč sem píšu je ten, že se mi stala nepříjemná situace. Už podruhé. Při jízdě autem sem se zjevil sám před sebou, asi vteřinu před nárazem. Vždy sem se neuvěřitelně lekl. Nevím co to znamená a nevím kde to hledat. Nikdy sem neměl psychické problémy. Nedostatek spánku nemam.

Re: velký otazník

(Paranormal tým, 22. 10. 2015 0:18)

Srdečné pozdravení přejeme,
děkujeme za dotaz. Nevím jestli tím viděním sebe před nárazem myslíte jeden z Vašich snů či šlo o skutečnost těsně před nějakou Vaší autonehodou.

Pokud jde o druhou věc, je možné, že jde o vzpomínku vyprodukovanou během dané traumatické události, do níž mozek přidal tuto imaginaci čistě proto, že mysli pomůže s traumatem se vyrovnat a přijmout ho jako zkušenost. Jde o ukázkový případ, jak se tělo snaží zabránit své vlastní devalvaci.

Pokud šlo o sen, tak to by bylo na dlouhé debaty. Všechny sny značí odraz našeho nitra. Problémy, které řešíme. Touhy, sny, přání, strachy. Spíše ale než věštby bych v tom hledal původce. Tedy místo ve Vaší minulosti, od kdy se Vám tento sen zdá a proč? To Vám může pak pomoci v odbourání daného snu. Rozhodně své sny neignorujte. Tělo tak ukazuje, co tíží Vaši psychiku - třeba trauma na nějakou špatnou událost jíž jste prošel (či někdo Váš blízký) ve vozidle (a nemusela to být nutně nehoda). Rozhodně v tom jako první nehledejte věštby budoucnosti. Spíše cestu, jak ulevit Vaší mysli od stresu.

Snad jsme Vám alespoň trochu pomohli a děkujeme, že nás sledujete.

Ondřej Bezouška - hlavní koordinátor Paranormal týmu z.s.

Re: Re: velký otazník

(Michal B, 22. 10. 2015 23:19)

Nešlo o sen. Bylo to v reálu. Prostě jel sem v autě jako řidič a z ničeho nic se vidím před autem. Jelokož řídím tak jsem v pohybu a než stačím dupnout na brzdu tak uběhne cca vteřina, srazím se a zmizím. Je mi 26 let. Žádnou traumatickou událost sem nezažil


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

následující »